Fine della Storia

Historie van het pand Lange Haven 24-26

Het pand aan de Lange Haven dateert uit 1714, hier heeft de firma Daniël Visser & zonen, hun eerste aanzet gegeven voor de distilleerderij “De graauwe Hengst”, dit omdat het pand op nummer 28 de naam al droeg. Het pand was de naamgever van het merk en niet andersom.

Vanaf de jaren ’70 is er al horeca gevestigd in het pand 24-26. Als eerste was hier de “Kleine Visser”. Deze heeft de naam gekregen van de grondlegger van de distilleerderij Daniël Visser.  Dit Frans georiënteerde restaurant heeft gedraaid tot begin jaren negentig, waarna het overging in het tapasrestaurant “Perrito Caliente” . Deze zaak, welke bekender was onder de naam “De Tapasboot” heeft hier ruim 15 jaar kleur en smaak aan de Lange Haven gebracht. De geuzennaam “De Tapasboot” komt door het gezellige ponton aan de Lange Haven, waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is aan de zonnigste plaats van Schiedam.

Vanaf heden is hier ”Prego” gevestigd. Dit Italiaanse eetcafé is een mooie mix van de historie van het pand en de huidige wereld. Dit komt samen in een sfeervolle zaak met mooie Italiaanse gerechten en dito wijnen.

Ook is het ponton aan de Lange Haven blijven liggen. Hier kunt u dus bij mooi weer genieten van mooi uitzicht over de Lange Haven en smaakvolle gerechten en wijnen. Een klein stukje Italië in Schiedam. La dolce vita aan de Lange Haven.

Na 10 jaar Prego is het tijd voor weer wat anders. Vanaf 30 april sluit Prego de deuren om vervolgens in Juni weer geopend te worden als Bar & Bites 1714. Een hedendaags concept met strakke cocktails, mooie wijnen en een passende verfijnde keuken welk voorziet in de grote maar ook kleine eter.

Dus tot die tijd, geniet nog even van Prego en graag tot wederziens in 1714!