La Storia

Historie van het pand Lange Haven 24-26

Het pand aan de Lange Haven dateert uit 1714, hier heeft de firma Daniël Visser & zonen, hun eerste aanzet gegeven voor de distilleerderij “De graauwe Hengst”, dit omdat het pand op nummer 28 de naam al droeg. Het pand was de naamgever van het merk en niet andersom.

Vanaf de jaren ’70 is er al horeca gevestigd in het pand 24-26. Als eerste was hier de “Kleine Visser”. Deze heeft de naam gekregen van de grondlegger van de distilleerderij Daniël Visser.  Dit Frans georiënteerde restaurant heeft gedraaid tot begin jaren negentig, waarna het overging in het tapasrestaurant “Perrito Caliente” . Deze zaak, welke bekender was onder de naam “De Tapasboot” heeft hier ruim 15 jaar kleur en smaak aan de Lange Haven gebracht. De geuzennaam “De Tapasboot” komt door het gezellige ponton aan de Lange Haven, waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is aan de zonnigste plaats van Schiedam.

Vanaf heden is hier ”Prego” gevestigd. Dit Italiaanse eetcafé is een mooie mix van de historie van het pand en de huidige wereld. Dit komt samen in een sfeervolle zaak met mooie Italiaanse gerechten en dito wijnen.

Ook is het ponton aan de Lange Haven blijven liggen. Hier kunt u dus bij mooi weer genieten van mooi uitzicht over de Lange Haven en smaakvolle gerechten en wijnen. Een klein stukje Italië in Schiedam. La dolce vita aan de Lange Haven.

 • Contact

  Lange Haven 24-26
  3111 CG Schiedam

  info$prego$schiedam$nl

  010 426 89 48 (vanaf 13:00 uur)

  Openingstijden april t/m september
  Zeven dagen per week vanaf 16:00 uur

  Openingstijden september t/m april
  donderdag t/m maandag vanaf 16:00 uur

  Sluitingsdagen 31/12 & 01/01

  Keuken geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur